3 x lempikahvila Helsingissä

story.jpg

Minulta kysellään aina välillä, mistä paikoista erityisesti tykkään Helsingissä. No, ainakin näistä kahviloista (ja monesta muustakin kyllä). 

1. Vanhan Kauppahallin Story. Sieltä saa ihanaa aamiaista, kuten avokadoleipää, tuorepuuroa, inkiväärishottia ja hyvää kahvia. Miljöö on kivan kansainvälinen, koska paikka on täynnä turisteja. Kesällä Storylla on myös terassi, jossa voi istuskella ja katsella Kauppatorille ja lähteviä Ruotsinlaivoja. Vanha Kauppahalli on muutenkin hauska, tykkään tällaisista paikoista, joissa on vähän vanhan maailman tunnelmaa.

 

cafe strindberg.jpg

strindberg.jpg

 

2. Café Strindberg. Tykkään näistä Helsingin vanhoista kahviloista, joissa olen käynyt suunnilleen koko ikäni. Strindberg vaihtoi rakennusta jossain vaiheessa, mutta tässä uudessa on oikeastaan paljon parempi tunnelma kuin siinä vanhassa, joka oli ehkä vähän kolkko. Rakastan näitä marmoripöytiä, lattian marokkolaishenkisiä laattoja ja arvokasta sisustusta. Täällä on pöytiintarjoilu ja lista on aika perinteinen, mutta kivalla tavalla. Naapurissa on toinen klassikko Café Esplanad, missä on parhaat ja suurimmat korvapuustit ja porkkanakakut. 

 

rootshelsinki.jpg

 

3. Roots Helsinki, joka sijaitsee Vaasankadulla, on melkein toinen olohuoneeni. Käyn täällä myös joogassa. Vegaaninen, terveellinen ja ihana. Täältä saa kurkuma- ja punajuurilattea, smoothieita, raakakakkuja ja kulhoruokia. Aamiaistakin on tarjolla ja hyvää kahvia, tietenkin. 

Onko teillä kahvilasuosikkeja? Ja mitä?

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Saatat tykätä myös näistä

7 kommenttia

  1. Cargo, jossa on myös maailman ihanin vegaaninen lounas! Raakakakkuja, tuorepuuroja, paljon vegaanisia vaihtoehtoja ja upea henkilökunta. Koira- ja lapsiystävällinen paikka lisäksi. Kesäkaudella iso kattoterassi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *