Irtisanouduin työstäni ja alan yrittäjäksi

AE01A4AD-0412-49BC-B37F-D9681AFA1264.jpg

Niin, se muutos. En voinut kertoa teille, koska piti ensin kertoa pomolle.

Irtisanouduin viime viikolla vakituisesta työpaikastani. Alan lokakuun alussa freelance-toimittajaksi. Muutos on kalenterissa. Kiehtovaa ja kamalaa yhtä aikaa.

Yrittäjyys on pitkäaikainen unelmani. Epäilin kuitenkin välillä, että se on unelma, jota en ehkä koskaan toteuta. Ajattelin, ettei minulla ole siihen lopulta kanttia. Olen kirjoittanut tänne monesti, että suuntani on hukassa, eikä tunnu selviävän. En pystynyt ottamaan ratkaisevaa askelta unelmaani kohti, puhuin vain, haaveilin.

Tänä kesänä jokin kuitenkin muuttui, ja yhtenä päivänä tiesin, että teen tämän sittenkin. En tiedä, miksi yhtäkkiä olin varma, sillä mitään konkreettista ei tapahtunut. Ehkä planeetat vain kääntyivät oikeaan asentoon, sillä tämä syksy tuntuu olevan monelle muutoksen syksy. Ehkä ilmassa on nyt jotain, joka rohkaisee ihmisiä muuttamaan elämäänsä.

Tämä päätös on ollut minulle melkoisen vaikea, sillä minua pelottaa ja lähteminen työpaikastani on haikeaa. Olen ollut aina palkkatöissä, joten yrittäjyys kuulostaa vieraalta. Kaikesta pitää huolehtia yksin, ja taloudellinen epävarmuus hirvittää. Lisäksi minua pelottaa, etten yrittäjänä kuulu mihinkään. Lokakuun alussa minulla ei enää ole paikkaa, minne mennä joka arkiaamu. Minulla ei ole työkavereita. Olen oma pomoni. Vapaa ja vastuussa ihan kaikesta.

Olin lomalla sen verran paniikissa, että melkein meinasin jo perua kaikki suunnitelmani. Ystäväni sanoi siihen: Tarvitset muutoksen, joten mene nyt siihen suuntaan, joka kiehtoo sinua. Olet hypännyt ennenkin. 

Jep, olen. Ei se helppoa ole koskaan. 

Hyppään silti. Tyhjän päälle. 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

22 kommenttia

  1. Hienoa! Uskon, että kaikki tulee menemään sulla tosi hyvin ja sun siivet kantaa <3 Onnea, tsemppiä ja menestystä uuteen! 

  2. Oi vitsi mulla on 100% usko ja luotto suhun! Ja hyppääminen todellakin kannattaa aina. 🙂 Onnea kun uskalsit!

  3. Muista hengittää ja ottaa tilaa myös itsellesi, eikä vaan rohmuta kaikkea kivaa ja sen myötä palaa loppuun. Been there and done that. 😀 Ei se vaarallista ole vaan ihan palkitsevaa muistuttaa itselleen että onnellisuus on menestymisen korkein muoto. 😉 Eli onnea tuleviin haasteisiin! Rupeatko muuten tekemään ihan oman pohjan blogia + siitä mainostuloja vai kirjoitatko vaan lehtiin?

  4. Hei Anna,

    Oho, jopas repäiset 🙂 Iso peukku täältä rohkeudestasi. Jännät ajat ovat tulossa, mutta tästä se lähtee. Ja hoidat homman varmasti, sitä en epäile 🙂  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *