Jos aina eläisi kuin kesällä

Kesäisin tuntuu kuin olisi erityisen vahvasti elossa, ja sitä elääkin eri lailla. Keksii hauskaa tekemistä, suuntaa uusiin maisemiin, seikkailee. Ja silloin elämä tuntuu aivan toiselta kuin niinä harmaina talvipäivinä, joina tuijottaa ensin yhtä ruutua ja sitten ehkä toista, pysyy suuren osan ajasta tutuissa ympyröissä.

Vaan voisiko sitä elää enemmän kesän tyyliin myös muina vuodenaikoina? Ehkä voisi. Luulen, että se tekisi sielulle hyvää.

Ehkä yksi syy siihen, että aikuisena vuodet kuluvat nopeammin kuin lapsena, on se, että me aikuiset emme enää koe uusia asioita samoin kuin lapset. Sitä on niin helppo jäädä kiertämään oravanpyörään, elää yhdestä työprojektista toiseen, ja viikosta viikkoon, suorittaa arkea, suorittaa vapaa-aikaa.

En oikeastaan tahtoisi elää niin. Tahtoisin, että aina olisi jotain hauskaa odotettavaa, vähän seikkailua myös kesän jälkeen. Eikä niiden seikkailujen tarvitsisi olla suuriakaan. Uusi ravintola tai päiväretki pikkukaupunkiin, teatteria tai museovierailuja. Jotain, joka rikkoo arjen.

Nyt on kuitenkin vielä kesä, monta kuukautta. Olen viettänyt näitä hellepäiviä merellä ja sen äärellä. Vihdoin uskallan sanoa, että osaan nostaa purjeet ja tajuan purjehtimisesta jotain.

Minulle purjehtimisessa on merta tärkeämpää kuitenkin se, minne sitä pitkin voi kulkea. Rakastan niitä pieniä saaria, kauniita luonnonsatamia ja kodikkaita vierasvenesatamia, joihin pääsee vain veneellä.

Tässä kaksi kivaa saarta, joilla olen vieraillut:

Nordkullalandet

Vietimme juhannuksena yhden yön Sipoossa Nordkullalandetin saarella. Siellä on parikin vierasvenelaituria, ihan hyvän pituisen lenkin verran kangasmetsää, näköalatorni ja kiva kahvila nimeltä Seasong, josta saa ainakin hyvää lohisalaattia ja jätskiä. Uimarantaakin löytyy ja tietenkin rantakallioilta.

Seasongin laituri ei ole kovinkaan suojainen, mikä kannattaa ottaa huomioon. Meidän yömme kului melko meluisasti aaltojen lyödessä jatkuvasti perään (oli tuulinen yö). Yllättävän hyvin silti nukuimme.

Isosaari

Eilen kävimme Isosaaressa. Oli oikeastaan tarkoitus seilata Suokkiin, mutta Isosaari sattui matkan varrelle.

En ollut ennen käynyt saarella, ja tykkäsin tosi paljon: kauniita rantoja, vanhoja bunkkereita, laivarannassa hauska terassi, jolla söimme (yllätys, yllätys): lohisalaattia.

Saaren ympäri kulkee parin kilometrin kävelyreitti, jonka kävelimme, vaikka koirien puolesta vähän huolestutti, kun oli niin kuuma. Ne pääsivät kuitenkin matkan varrella parikin kertaa uimaan, ja vettä oli tietenkin mukana. Isosaareen pääsee helposti yhteysaluksella Kauppatorilta.

Ihania kesäpäiviä!

BLOGLOVIN, INSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *