Kirjavinkki: Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista

Tiedättekö ne kirjat, joita on pakko lukea vielä yksi sivu ja sitten toinen, ja äkkiä kello on yksi yöllä, etkä vieläkään tahtoisi lopettaa? Liane Moriartyn Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista on sellainen kirja. Luin sen kolmessa päivässä, ja se maksoi yhdet yöunet.

Moriarty on nimi myös Big Little Liesin takana, joten jos tykkäsit sarjasta, tykkäät luultavasti tästäkin.

Kirja kertoo hyvinvointiretriitistä, jolle suuntaa erinäinen joukko ihmisiä joko etsimään uutta, parempaa elämää tai vain kuluttamaan aikaansa.

Mukana ovat sydänsuruista ja urakriisistä kärsivä Frances, jolla on mukana omat (ehdottomasti kielletyt) viinieväät, ulkonäkönsä pistoksilla ja implanteilla tuhonnut nuori nainen ja hänen aviomiehensä, eräs mies jolla on huonot elintavat, yksi todella komea mies, painonsa kanssa tuskaileva normaalipainoinen nainen ja surullinen perhe.

”Vaikutti siltä, että hän kokisi jo kymmenessä päivässä muodonmuutoksen jollaista ei ollut koskaan pitänyt mahdollisena, ainakin esittelytekstissä sanottiin niin. Sinä aikana hän ei nauttisi lainkaan alkoholia, sokeria, kofeiinia, gluteiinia ja maitotuotteita – mutta koska hän oli juuri syönyt Four Seasonsin maistelumenun, hän oli täynnä alkoholia, sokeria, kofeiinia, gluteiinia ja maitotuotteita, ja ajatus niistä luopumisesta ei tuntunut yhtään isolta jutulta.”

Tämän kirjan luettuasi et luultavasti haikaile paastodetoxien tai täyteaineiden perään, mutta saatat haluta matkustaa Australiaan, leipoa kakun ja juoda viiniä, ainakin kohtuudella.

Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista on kieron humoristinen kirja, joka piruilee hyvinvointikulttuurille ja itsensä parantelulle, mutta kuitenkin kertoo ihmisten syvistä haavoista, suruista ja epävarmuuksista. Se on myös elämäniloinen ja koukuttava. Suosittelen vakavasti.

Kirja on arvostelukappale, kiitos WSOY!

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

3 kommenttia

  1. Kiitos vinkistä, laitoin kirjastolle varaukseen!☺️ Jotain muuta välillä sijoittamis- sekä Hygge-kirjojen lisäksi. 😁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *