Palatsista seuraava, eli hotellisuositus Lissaboniin

 

IMG_4538.jpg

 

Olisi aika kiva asua vanhassa palatsissa, mietin, kun selailin Lissabonin hotelleja. Olisin päässyt ystäväni sohvalle tai halvemmalla johonkin Airbnb-asuntoon, mutta en tahtonut. Olen hotellimuija, ainakin jos siihen on varaa.

Hotellit olivat pitkään toinen kotini, joten totuin niihin ja viihdyn niissä. Sisälläni on sellainen luksusta kaipaava tyyppi, joka nauttii jonkun muun tekemistä aamupaloista ja prässätyistä lakanoista. Koska en ole maailman paras nukkuja, sohvasurffaaminen ei ole niin mieleeni.

 

IMG_4752.jpg

Näkymä huoneeni ikkunasta.

 

Palatsissa asumisesta jouduin kuitenkin luopumaan. Ihan niin luksusmuija en näes lompakkoni puolesta ole. Muuten kyllä olisin (kuuletko, universumi?).

Löysin kivan, pienen hotellin Principe Realista, ihan Bairro Alton vierestä. Sen nimi oli Casa do Jasmim, ja sinne pääsi sisään soittamalla ovikelloa. Se sijaitsi jyrkällä kauniilla kadulla, Rua do Jasmimilla. Jos tykkää kävelemisestä, suunnilleen kaikki on sieltä kävelymatkan (13 kilsaa) päässä.  

 

IMG_4669 2.jpg

 

Jos en olisi muuten tykännyt siitä, olisin tykännyt, koska ruokasalissa oli Tolixeja ja värikkäistä laudoista koottuja pöytiä. Ihan mun näköistä. Rentoa ja kaunista ja sellaista, että on helppo olla.

 

IMG_4559.jpg

 

Aamiainen maksoi 8 euroa, mikä on Lissabonin hinnoissa aika paljon. Otin sen silti, koska tingin sentään jo palatsista. Vaaleaa leipää, rasvaista juustoa, paksua luonnonjugurttia, tuoreita hedelmiä, vahvaa kahvia. Täydellistä. 

Lissabonissa on muuten aika helppo olla kasvissyöjä, vegaanius voisi olla vaikeampaa. Suunnilleen joka paikassa on jokin kasvisvaihtoehto, ja täällä on itse asiassa myös uusi laki, jonka mukaan kouluissa ja julkisissa virastoissa on aina oltava kasvisvaihtoehto tarjolla. Jee!

 

IMG_4561.jpg

Kotikulmani näyttivät tältä.

 

Kun pääsin hotelliini ja huoneeseeni, taputin itseäni henkisesti päähän. Olen mielestäni aika hyvä varaamaan näitä majoituksia. Tykkäsin tästä hotellista. Se oli täydellinen koti muutaman päivän ajaksi. Tosin ystävä sanoi, kun kehuin miten hyvän diilin olin tehnyt:

No, Lissabonin hintatasolla maksoit kyllä aika paljon. 

Ups. 

 

IMG_4753.jpg

 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

4 kommenttia

  1. Hekumallisen kaunista 🙂 Minusta hotelliin panostaminen on välillä ihan ok. Pientä luksusta mistä ei tarvii tuntea huonoa omaatuntoa. Itse olin jokin aika sitten yksin pari yötä Berliinissä, harkitsin hostellia tai airbnb:tä koska etenkin yksin hotellihuoneesta maksaminen tuntui ensin väärältä. Mutta eipä kaduttanut päätös! Valtava sänky ja kylpyamme all for me 😀

    Aamiainen maksoi 8 euroa, mikä on Lissabonin hinnoissa aika paljon. Otin sen silti, koska tingin sentään jo palatsista. Vaaleaa leipää, rasvaista juustoa, paksua luonnonjugurttia, tuoreita hedelmiä, vahvaa kahvia. Täydellistä. 

    Aamupalafiilistelijä digaa :p

    1. Luksus on todellakin välillä tarpeellista! 🙂 

      Tuo aamiainenkin oli tosi jees, vaikka pääosin tykkään syödä vähän terveellisemmin ja eettisemmin. Mutta lomalla tällaiset on just täydellisiä.<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *